Energierna för juni

Magdalena Kay • Energierna för juni • Photography: Magdalena Kay


Det har varit en intensiv period med många skiften och kraftfulla portaler. Många av er har säkert upplevt en skakig period den senaste tiden och särskilt under inflytandet av månförmörkelsen som ägde rum vid den senaste fullmånen 26:e maj, vilket förde upp många gamla sår och blockeringar upp till ytan. Traditionellt brukar månförmörkelser medföra avslut av olika slag så om det har funnits saker i ditt liv som inte längre passar in i ditt liv kan det mycket väl ha lämnat dig nu, eller så är det ännu på väg ut. Denna stora transformation som vi befinner oss i kommer att pågå en bit in i juni, fram till 10 juni då det är solförmörkelse och är det första steget in i pånyttfödelsen. Det är dock först vid sommarsolståndet 21 juni som den globala pånyttfödelsen ska ske.

Själv befinner jag mig i ett vakuum, som jag har trängts in i en sluss mellan det gamla och det nya. Här är allt tyst och det enda som finns att göra här är att ta sig tid för reflektion. Det vill säga: se på sitt liv och de lärdomar man gjort. Komma till insikt om varför man befinner sig på just den plats man är och begrunda vart man är på väg. Med begrunda menar jag att det inte alls är säkert att man längre önskar gå åt det håll man tidigare gjort utan nu kanske man upptäcker att en helt ny väg har öppnats upp framför sig. Eller så befinner man sig precis på den väg man alltid varit menade att vandra, endast att ljuset tillfälligt har släckts för en så att man har svårare att se vägen framför sig.

I skuggan av månförmörkelsen som nyligen har ägt rum så kan mycket ännu vara dolt för oss, vi kanske har svårt att se vad som är på väg in i vårt liv, även om vi anar att något stort är på väg. Jag ser det som då man befinner sig i en nedsläckt passage precis innan man ska gå ut på scen. Man kan se strålkastarljuset där ute, se hur det lyser upp hela scenen, men där man fortfarande befinner sig är allting mörkt och tyst. Man väntar med spänning, kanske fladdrar det i magen av förväntan och kanske är man också lite orolig för hur allt ska gå. Men djupt inom sig vet man att detta är vad man har väntat på. Snart är det vår tid att skrida ut i ljuset och göra det vi är kallade för. Att använda oss av hela vår potential, våga gåvor och talanger.

Så vad större delen av juni handlar om är förberedelser, i många fall förbereder vi oss i det dolda, men vi arbetar successivt och ihärdigt för att våra planer ska gå i lås. När världen sedan tänds i ett nytt ljus vid sommarsolståndet 21 juni så kommer energierna vara så mycket mer gynnsamma för oss att uppnå våra mål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s