Energierna för oktober

Magdalena Kay • Energierna för oktober • Photography: Magdalena Kay


Det är turbulent på jorden nu. I synnerhet förra veckan bjöd på intensiva energier både på det personliga planet och det globala. Då Merkurius varit i retrograd i Vågen under större delen av september så är det säkert många oläkta sår som förts upp på ytan. Vi har på nytt varit tvungna att beskåda de oläkta såren inom oss och förmodligen har retrograden även rört upp en del gamla känslor i våra relationer.

Förra veckans nyheter om gasläckorna i Östersjön har nog också väckt obehag hos många. För somliga av oss har händelsen handlat om något mer än enbart rädslan för miljöpåverkan och ökade världskonflikter; bilderna som kablats ut över de stora områden med sjudande bubblor i havet är en olustig påminnelse om det som skedde vid Atlantis undergång då dåtidens kraftverk – en stor kristallpyramid – sjönk till botten och söndrade en hel civilistation. Kanske hör du till en av dem som fått dessa minnen utlösta genom förra veckans händelser och kanhända känner du även en stark oro för att historien återupprepar sig.

Vi står dock inte inför en ny undergång även om det på sina håll kan se ut så. Det är endast den gamla världen som ställer till med ett ordentligt oväsen då den raseras bit för bit. Det är därför av stor vikt att vi håller vårt fokus på den värld vi vill skapa och att vi inte förlorar siktet på våra visioner även om det finns så mycket att bli distraherad över nu.

Då jag tonar in i oktober månad ser jag till en början endast en enda vit dimma. Emellanåt dyker det upp hot i dimman men vi uppmanas ändå att fortsätta framåt. Med långsamma, försiktiga steg tar vi oss fram, som om vi behöver vänja oss vid den nya terrängen, men för varje steg vi tar så lämnar vi ett avtryck av ljus. Ett gyllene vackert ljus som sjunker ned i marken och sprider sig över stora områden där vi går. Ljuset skingrar långsamt de vita dimslöjorna runt oss och vi kan äntligen börja se glimtar av vår nya värld. I samma takt som dimman skingras lägger vi också märke till att vi inte är ensamma att vandra på denna väg, nätverket av ljus sprider sig allt fortare ju mer vi blir medvetna om vår sanna uppgift att sprida ljus. Och vi är i behov av varandra i denna tid. För tillsammans är vi starkare och hos varandra kan vi finna stöd.

Vad guiderna uppmanar oss till i oktober månad är att fortsätta på vår väg även om det tycks som om vi famlar i blindo. Snart kommer dimmorna att lätta och då kommer vi att se att allt det vi strävat efter har faktiskt redan börjat ta form, det tar bara lite tid för alla pusselbitar att falla på plats. Undan för undan kommer våra skapelser att träda fram i ljuset. Så fortsätt att känna tillit och tro på dina drömmar. För dina drömmar är en väv du själv har spunnit och den visar vägen till din ljusaste framtid.

2 reaktioner till “Energierna för oktober”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s