Energierna för november

Magdalena Kay • Energierna för november • Photography: Magdalena Kay

Det är som om världen är uppdelad i två: det gamla och det nya. Båda världar existerar samtidigt parallellt sida vid sida. Men det är inte bara världen som är uppdelad i två utan även vi som individer. Som om två program är igång samtidigt, ungefär som när Nordea hade kvar den gamla versionen av sin internetbank samtidigt som man kunde logga in i en ny. Frågan är varför vi är i behov av en gammal version då vi har tillgång till en bättre, mer avancerad upplaga? Svaret är att det finns en trygghet i det gamla, det som är bekant och som man vet hur det fungerar. Hur lockande det nya än känns så är det mycket att anpassa sig till och en helt ny värld att navigera i. Och är vi redo att frigöra oss från alla våra gamla mönster för att fullt ut övergå till den nya upplagan? Nu pratar vi förstås inte längre om Nordeas nya bankapp som för övrigt lämnar en hel del att önska gällande ytterligare förbättringar. Vi pratar om våra föråldrade själv och de gamla invanda spår som vi behöver lämna för att kunna gå in i det nya och ta del av de fördelar som väntar oss i vår nya värld.

De senaste veckorna har varit oerhört intensiva på alla plan och vi befinner oss i mitten av en stor utrensningscykel som för upp alla våra rädslor och sår på ytan. Om du känner att livet inte är skonsamt just nu så är du definitivt inte ensam. Det är som om de rådande energierna nitiskt ska vända på varenda sten och omvandla alla delar av vårt liv som inte längre går att behålla då vi uppdaterar oss till vårt nya jag. Likt en dator som behöver frigöras från gamla minnen för att fungera optimalt så behöver vi också göra en stor utrensning i våra system. Många stretar missnöjt emot varpå livet bara bjuder på en mer utdragen och kanhända även mer plågsam övergång. För hur mycket vi än stretar emot så pressar Universum på för att föra oss till den oundvikliga omvandlingen. Och detta intensifieras nu med fullmånen i Oxen på tisdag, 8 nov då det är total månförmörkelse.

Saker vi behöver reflektera över under november månad är vad som inte fungerar i våra liv, vad vi behöver släppa taget om och hur vi ska gå vidare. Ett avslut sker nu, kanske på många plan, men övergången kan pågå under en tremånadsperiod. Först därefter kan vi se fram emot det nya som vi kämpat så hårt för.

På samma gång som påfrestningarna är många på vår jord just nu så är det också en ökad närvaro av våra guider och överjordiska hjälpare. Vi behöver bara bli uppmärksamma om att de finns där vid vår sida. För då vi är distraherade av livets alla utmaningar och kanske även förlorar fotfästet en stund kan det vara svårt att se annat än mörker. Guiderna uppmuntrar oss därför att lyfta våra blickar och påminnas om att även i våra mörkaste stunder så finns det ljus. Det kanske uppenbarar sig som små ljusglimtar till en början men ju mer du blir uppmärksam om dessa glimtar av ljus desto mer ljus öppnar du upp för.

Om du är en av de många som upplever att livet är motigt just nu så glöm ej att även detta ska passera, denna passage av intensiva utrensningsprocesser, och då vi äntligen befinner oss på andra sidan så kommer vi att vara en helt ny utgåva av oss själva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s