Energierna för januari

Magdalena Kay • Energierna för januari • Photography: Magdalena Kay


Kanhända känner du dig ännu utmattad och omtumlad efter 2022 som bjöd på en ordentlig berg och dalbana för många. I så fall erbjuder januari en välbehövlig paus och tid för reflektion. Då tempot blir lite lugnare och du får lite mer tid över för dig själv så får du tillfälle att integrera de läxor som du tvingats genomgå i det gångna året och fundera över vart de nya lärdomarna fört dig. Ta den tid du behöver denna månad för att komma i kapp och återhämta dig. Och ägna också ett par tankar på vad du vill skapa detta år. Det är nu du sår fröna som ska blomstra senare under året, så välj ut dina frön med omsorg. 

Det är också en utmärkt tid att ta hand om dig själv, både i kropp och själ. Kanske beslutar du dig för att verkligen förverkliga dina nyårslöften detta år och börjar träna och äta mer nyttigt. I så fall är energierna mycket stöttande för detta och du kan upptäcka att både din kropp och själ är extra mottaglig för all den kärlek och omtanke den får just nu. Det är som om hela ditt system varit i olag under året som gått och nu är du i stort behov av läkning och återhämtning. 

I det fall tempot ändå inte lugnar ned sig nämnvärt utan vardagen kör i gång med full kraft så snart helgerna är över så är det en god idé att åtminstone försöka växla ned då du är ledig. För detta år är det viktigt att vi är närvarande i livet och gör medvetna val och inte bara kör på för att senare inse att vi bränt ut oss själva och att vi hamnat på avvägar och inte alls befinner oss på den väg vi var menade att vandra. 

Så tillägna denna månad åt dig själv och ditt välmående. Ta dig tid för både eftertanke och omtanke, omge dig med vackra och stödjande tankar. Hyll dig själv för hur långt du kommit och hur mycket du mognat som människa under det år som just tagit slut. Du är en värdefull ljusstråle på moder jord med ett uppdrag att uppleva och förverkliga dig själv. Och glöm inte  att du redan är fulländad precis så som du är. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s