Blogg

Energierna för oktober

Magdalena Kay • Energierna för oktober • Photography: Magdalena Kay


Det är turbulent på jorden nu. I synnerhet förra veckan bjöd på intensiva energier både på det personliga planet och det globala. Då Merkurius varit i retrograd i Vågen under större delen av september så är det säkert många oläkta sår som förts upp på ytan. Vi har på nytt varit tvungna att beskåda de oläkta såren inom oss och förmodligen har retrograden även rört upp en del gamla känslor i våra relationer.

Förra veckans nyheter om gasläckorna i Östersjön har nog också väckt obehag hos många. För somliga av oss har händelsen handlat om något mer än enbart rädslan för miljöpåverkan och ökade världskonflikter; bilderna som kablats ut över de stora områden med sjudande bubblor i havet är en olustig påminnelse om det som skedde vid Atlantis undergång då dåtidens kraftverk – en stor kristallpyramid – sjönk till botten och söndrade en hel civilistation. Kanske hör du till en av dem som fått dessa minnen utlösta genom förra veckans händelser och kanhända känner du även en stark oro för att historien återupprepar sig.

Vi står dock inte inför en ny undergång även om det på sina håll kan se ut så. Det är endast den gamla världen som ställer till med ett ordentligt oväsen då den raseras bit för bit. Det är därför av stor vikt att vi håller vårt fokus på den värld vi vill skapa och att vi inte förlorar siktet på våra visioner även om det finns så mycket att bli distraherad över nu.

Då jag tonar in i oktober månad ser jag till en början endast en enda vit dimma. Emellanåt dyker det upp hot i dimman men vi uppmanas ändå att fortsätta framåt. Med långsamma, försiktiga steg tar vi oss fram, som om vi behöver vänja oss vid den nya terrängen, men för varje steg vi tar så lämnar vi ett avtryck av ljus. Ett gyllene vackert ljus som sjunker ned i marken och sprider sig över stora områden där vi går. Ljuset skingrar långsamt de vita dimslöjorna runt oss och vi kan äntligen börja se glimtar av vår nya värld. I samma takt som dimman skingras lägger vi också märke till att vi inte är ensamma att vandra på denna väg, nätverket av ljus sprider sig allt fortare ju mer vi blir medvetna om vår sanna uppgift att sprida ljus. Och vi är i behov av varandra i denna tid. För tillsammans är vi starkare och hos varandra kan vi finna stöd.

Vad guiderna uppmanar oss till i oktober månad är att fortsätta på vår väg även om det tycks som om vi famlar i blindo. Snart kommer dimmorna att lätta och då kommer vi att se att allt det vi strävat efter har faktiskt redan börjat ta form, det tar bara lite tid för alla pusselbitar att falla på plats. Undan för undan kommer våra skapelser att träda fram i ljuset. Så fortsätt att känna tillit och tro på dina drömmar. För dina drömmar är en väv du själv har spunnit och den visar vägen till din ljusaste framtid.

Energierna för september

Magdalena Kay • Energierna för september • Photography: Magdalena Kay


Sommaren lider mot sitt slut och dagarna har blivit svalare, nätterna kallare och kylan förebådar onekligen att hösten är på intåg. De flesta av oss har redan återgått till vardagen även om vi försöker hålla kvar vid sommaren så långt det går. Och det vackra vädret lockar oss ännu ut för att njuta av solens strålar så mycket vi bara kan innan höstmörkret på allvar omsluter oss.

Vi har befunnit oss i höga, härliga energier under större delen av sommaren och många har fått en välbehövlig paus från livets allvar. Nu då vi är tillbaka i verkligheten kan det hända att vi ser på våra liv med helt andra ögon än innan vi gick på semestern. Kanske inser vi att vi inte längre är de vi en gång var och att våra behov och önskemål också har förändrats. Från att ha levt i nuet och njutit av de varma, behagliga sommardagarna så går vi nu in på djupet av oss själva igen och återigen ställs vi inför de existensiella frågorna; vem är jag? Är jag nöjd med där jag befinner mig eller vill jag ha något mer av livet?

Vi inser plötsligt att vi har mognat och det liv vi lever kanske inte längre passar in på det sätt det tidigare gjort. En insikt som får oss att vilja göra förändringar, stora som små, och kanske börjar vi också rensa ut saker i vår källare eller i våra garderober för att ge plats åt det nya som passar bättre in i våra liv.

Det är dock inte tid för att gå in i det nya riktigt än. Merkurius går i retrograd 9 september och bidrar inte enbart med att saker blir krångligare och svårare att genomföra utan ser också till att vi tittar på våra liv och omvärderar vad som är viktigt eller ej. I början av månaden kan det vara mer relationer som vi betraktar på djupet medan vi i slutet av månaden funderar mer över våra yrkesval och vårt yrkesliv. Med andra ord får vi nu tillfälle att storstäda i våra liv och förbereda inför de förändringar vi behöver genomföra för att leva våra liv på bästa sätt. Senare i höst kommer vi att befinna oss på en helt ny nivå och leva efter nya förutsättningar.

I det yttre kan det nog bli både stökigt och stormigt med tanke på att vi närmar oss valet och vi både på ett globalt plan och inom våra gränser är splittrade och polariserade. Med alla åsikter och viljor som vill göra sig hörda nu så är det lätt att bli triggad och gå in i ”strid”. Guiderna råder oss att så långt det är möjligt försöka hålla huvudet kallt för att bibehålla lugnet, så att vi med vårt lugn kan fungera som en motvikt i kaoset. Det är när vår omvärld vacklar som det är extra viktigt att vi håller ljuset för planeten och är de pelare av ljus vi är kallade att vara.

Den 23 september är det Höstdagjämning, en viktig energiportal som lämpar sig väl för att gå ut i naturen, stå i kontakt med Moder jord och naturelementarer. Kanske kan du tända en brasa och se hur de saker du inte längre önskar i ditt liv brinner upp i elden. Detta kan du tex göra genom att skriva upp dessa ting på en lapp och sedan slänga dem i elden.

Även om det råder mycket polarisering i världen så är det också många goda krafter som går samman. Många själsfränder har funnit varandra under de senaste åren och dessa konstellationer har inte enbart vuxit sig starkare utan har också börjat bli aktiva i den roll de kommit att spela tillsammans. När vi samlas och förenar våra krafter kan vi skapa de förändringar vi vill se i vår värld. Tillsammans kan vi skapa den motvikt som krävs mot söndringen och kaoset, för att stabilisera vår värld och uppnå sann harmoni.

Energierna för Augusti

Magdalena Kay • Energierna för augusti • Photography: Magdalena Kay


Natten till 1 augusti drömde jag att jag befann mig i en mycket vacker vik, kantad av karga kalkstensklippor. Vattnet var kristallklart och såg nästan silkeslent ut då det långsamt böljade in mot den vita stenstranden våg efter våg. Det var en sådan plats och dröm då det kändes som man befann sig mellan olika världar och flera av mina andliga vänner och bekanta befann sig också där, såväl som min familj. Alla utforskade viken på olika håll men emellanåt så integrerade vi också med varandra för att stillsamt dela tankar och idéer sinsemellan.

Innan det var dags för mig att lämna viken fann jag ett mycket vackert snäckskal. Det var i renaste vitt med ett överjordiskt skimmer. Jag blev överlycklig över att finna det för snäckskalet vibrerade i samma höga energi som platsen och det innebar att jag kunde ta med mig en bit av detta himmelrike hem. Men då jag vände på skalet så upptäckte jag att det satt fast en mussla i skalet, som en formlös slemklump satt den fast. Min första tanke var att be någon som var modigare än jag, som min man eller min snart myndige son tex, att hjälpa mig att ta bort den. Tanken hann till och med slå mig att min tonårsdotter skulle tycka att det var trevligare än jag att ta loss slemklumpen. Men jag insåg snart att alla var upptagna med sitt och hade sina egna skatter att ta hand om. För överallt i viken fanns dessa vackra snäckskal upptäckte jag, sannolikt hade de alla en otrevlig slemklump på baksidan. Så om jag ville ta med mig min skatt hem så var jag först tvungen att frigöra den från den otäcka slemklumpen på egen hand.

På många sätt finns det liknelser mellan min dröm och augusti månad. Många av oss har denna sommar stigit in i en vacker
sfär omhuldad i ett magiskt skimmer och blivit utlovade ädla skatter. Men för att ta del av dessa skatter påminns vi om att vi även behöver ta itu med de obehagliga sidor som livet har att ge. Ingen kommer att hjälpa oss med detta, vi måste själva rulla upp ärmkavlarna och göra smutsgörat, hur otäckt det än må vara. För så länge som vi inte tar itu med geggan så kan vi inte skina så som vi är menade att göra.

Precis som i drömmen befinner vi oss också mellan två olika världar. Och övergången kan upplevas både långsammare och plågsammare än önskat. Det stora skifte som pågår på jorden kan emellanåt upplevas som tvära kast mellan himmelsk eufori och djup förtvivlan. Vi som varit på banan ett tag förstår värdet i att lära oss navigera på en fin och skör lina mellan de två olika världarna för att kunna hålla ljuset som gör övergången möjlig. Likt lindansösen gör vi också bäst i att lära oss att hemligheten ligger i att hålla blicken stadigt framåt och inte ned i avgrunden där farorna lurar.

Hemligheten ligger i att hålla paradiset i siktet och bevara känslan av att befinna oss i en himmelsk sfär, omhuldad i ett magiskt skimmer även då vår omvärld är i gungning och det mesta av det gamla raseras under våra fötter. Energierna för denna månad är trots allt gynnsam för att bygga upp en magisk sfär, i synnerhet då vi befinner oss mitt i Lejonportalen som når sin kulmen på måndag, 8/8. Augusti började också med en potent nymåne vilket signalerar att vi nu träder in i något nytt. En ny tid välkomnar oss, full av löften och vi uppmanas att fördjupa oss i de uppgifter vi är här för att utföra. Kanske är du klarare än någonsin med vad du är här för att göra och kanske har du till och med en plan som är redo att sjösättas. Med de rådande energierna lär du få vind i dina segel, glöm bara inte att hålla siktet framåt.

Energierna för juli

Magdalena Kay • Energierna för juli • Photography: Magdalena Kay


De två senaste månaderna har passerat med raketfart. Tempot har varit så högt att jag inte fått någon tid över att skriva några energirapporter för maj och juni. I överlag har de två senaste månaderna dock varit fantastiska, i synnerhet den senaste månaden som bjudit på flera magiska resor, både i det yttre och det inre. Nu har tempot saktat ned och jag börjar landa i mig själv. Något jag tror kan vara bra för oss alla efter denna extremt hektiska och intensiva vår.  

Vi befinner oss just nu i mitten av två stora portaler; sommarsolståndet och lejonportalen – samt att vi även befinner oss i den högfrekventa Sirius portalen som ägde rum 4-5 juli. Sirius närvaro har dock varit med oss sedan 3 juli och kommer att vara det fram till 8 juli. Vid denna portal så står vår sol i linje med Sirius, något man verkligen kan känna då man befinner sig i solljuset. Solstrålarna är extra laddade med ljuskoder nu så passa på att gå ut i solskenet så fort du får tillfälle till det. Under antiken trodde man att denna tidpunkt öppnade upp en portal till himmelriket och så kan det faktiskt kännas om man tonar in på dessa energier. Slöjorna mellan dimensionerna är tunnare under denna period vilket kan bidra till att du upplever en starkare kontakt med dina guider eller att högre budskap kommer igenom dina drömmar. 

Om du har känt dig ovanligt pessimistisk en period och känt att ingenting riktigt gått din väg så beror det sannolikt på den storskaliga reningsprocess som ännu äger rum på jorden. Under våren har kanske många rädslor dykt upp på ytan som du trodde dig vara färdig med för längesedan men som nu dykt upp som en olustig påminnelse om att de bara dröjt sig kvar bland skuggorna. I den nya tiden är dina främsta verktyg tillit och kreativitet. Men för att få tillgång till dessa behöver du först frigöra dig från dina rädslor och ditt tvivel, de två ting som så ofta sätter käppar i hjulet på din resa. I de rådande energierna stöttas du att äntligen släppa taget om allt det tunga bagage du gått och burit på och du kommer att uppleva en stor lättnad då du blir av med det! 

Juli handlar också om integrering och expansion. Alla nya insikter och information som kommit till dig de senaste månaderna – och till och med de senaste åren – skall nu integreras inom dig så att du kan expandera in i din själ och bli mer av den du är. Detta är en viktig process som pågår fram till lejonportalen då en ny era tar vid. Så ta vara på denna potenta tid, njut av din ledighet om du har semester eller ta dig tid till avkoppling så snart du får tillfälle till det om du jobbar och glöm inte att utöva konsten att bara vara. För det är i stillheten och i nuet då vår själ expanderar och nya idéer träder fram i dagens ljus.  

Energierna för april

Magdalena Kay • Energierna för april • Photography: Magdalena Kay


En vision kom till mig i slutet av mars genom en dröm; på himlen spred sig stora moln som intensiv röd/orange rök, men där var också regnbågsljus på flera håll. Inte regnbågar, mer ljus som innefattar regnbågens alla färger och det skimrade mycket vackert. Det var ett tecken på det vi har att förvänta oss i den närmaste tiden, den röda röken symboliserar den destruktiva energi som successivt breder ut sig och vill infiltrera sig överallt men på samma gång är vi många som är stationerade på platser runt om i världen för att sprida och förankra de högfrekventa energinerna som också flödar ned över vår jord. Utmaningen nu ligger i att inte låta oss förblindas av våldet och kaoset som pågår runt omkring oss utan hålla vårt fokus på den fridfulla, vackra värld vi vill skapa.  

Ändå har vi lämnat mycket av det tunga bakom oss i mars månad och vi går nu en lättare och luftigare period till mötes. I april kan magiska ting ske parallellt med de mer allvarliga händelser som sker runt oss. Det är en tid då vi inser att världen förmodligen kommer att vara i obalans under en tid så det är bäst att lära sig att navigera i den svåra terrängen och fortsätta med våra planer. Vi uppmanas att ta tillvara på alla de förmågor vi begåvats med och använda oss av dem. För det är nu de behövs komma till användning. Vad som än är din talang, använd den, för just du behövs i denna tid. Låt dig inte dras med i rädsla över de orosmoln som sprider ut sig på himlen, håll istället din energi i schack och fokusera på ljuset och de många möjligheter som är redo att öppna upp sig för dig.  

Det är dock inte dags för att skrida till handling riktigt än, i april är det ännu tid för reflektion och månaden präglas fortfarande av en lite allvarlig ton. Allt det som kommit upp på ytan under de senaste reningsprocesser vi tvingats genomgå behöver valideras och reflekteras över innan vi är redo att släppa taget om våra inre sår. Än är vi inte redo att kasta oss in i de nya äventyr som utlovas runt hörnet. Det handlar ännu om förberedelser. Förberedelser inför det som komma skall. Och i dessa förberedelser så gör vi av oss av med det sista dammet från det gamla som vi under en tid varit så involverade i att göra oss av med. Snart är det dags för oss att stiga ut och utforska den nya världen som är så full av löften och rikedom. Inre rikedom bör nämnas, för det är inom oss som vi har all denna potential som nu vill födas fram och materialiseras till de underbara skapelser som kan bli. 

April kommer inte enbart innebära att vi djupdyker in i oss själva, det kommer även bjudas på glädje och stunder av gemytliga möten. Ta tillvara på alla de ljusglimtar som livet ger, ta hand om dig själv och vila i den mån du känner dig sliten och trött. Det blir lättare och ljusare ju längre in i månaden vi kommer. Och i händelse av påsken som är på inmarsch så bjuds vi även på utmärkta tillfällen att förankra den gudomliga kristusenergin. Låt denna påsk bli en magisk höjdpunkt då vi lämnar det gamla och återuppstår i ett skimrande ljus. Det heliga ljus som förenar oss alla.   

Energierna för mars

Magdalena Kay • Energierna för mars • Photography: Magdalena Kay


En vecka av mars har redan passerat och det mesta som har uppehållit människors tankar den senaste tiden är kriget som brutit ut i öst. Händelsen väcker ofrånkomligen många tankar och det är väldigt många människor som känner oro och rädsla. Vad jag skrev om i förra månadsrapporten är därför extra viktigt nu: det behövs människor som kan behålla sitt lugn och fungera som ankare för de som har svårt att sitta still i båten, vi behöver människor som har förmåga att stilla vågorna på ett stormande hav med sin blotta närvaro, människor som är som en stilla bris och på samma gång lyser upp med sitt kraftfulla ljus. Och vi behöver påminna oss om att vi inte behöver vara en del av kaoset, vi behöver inte agera på alla de dramer som utspelar sig på olika håll runt om i världen. Dra ut kontakten från vanlig media, alternativ media och all sorts media som hetsar dig till att tycka och tänka som dem. Informationskriget pågår från båda håll och det gör dig stressad, ängslig och orolig oavsett vilken sida du väljer. Så det bästa du kan göra för dig själv – och i förlängningen även för andra – är att dra dig tillbaka för att finna lugnet och de rätta svaren inom dig.

Detta betyder inte att du inte kan hjälpa människor i nöd eller känna medlidande för andra, försök bara att göra det utan att ta på dig andra människors sorg och göra deras lidande till dina. För att förankra ljuset på jorden behöver vi befinna oss på en fridfull frekvens så långt det är möjligt.

Så om vi lyckas hålla oss utanför kriget/krigen som pågår på jorden just nu så handlar mars månad mycket om att ta hand om oss själva. Kanske känner vi en stark lust att vilja sätta igång med träning eller äta nyttigt för att rensa ut kroppen från slaggprodukter. Eller så beslutar vi oss för att gå till botten med något hälsoproblem som vi dragits med länge och skriver in oss på något program som kan hjälpa oss att åtgärda detta. Det kan också vara så att vi dammar av något gammalt projekt som legat i skrivbordslådan så länge att vi nästan glömt bort det. Med nymånen som ägde rum 2 mars så får vi medvind i allt det vi företar oss och energierna är gynnsamma för att ta itu med sådant som har stått i stiltje. Ta vara på de nystartsenergier som erbjuds oss nu.

Många av oss känner också ett stort behov av att umgås med sina nära och kära, vi kan fokusera mer på vår familj och vårt hem nu och det kan också få oss att vilja göra det fint och trivsamt hemma. Som en motvikt till den destruktivitet som pågår utanför hemmets väggar så skapar vi oss en fridfull oas där vi bor. Genom att ta hand om oss själva och de vi månar om så kan vi skapa den frid vi behöver. För att kunna skapa harmoni i världen behöver vi alltid börja med oss själva. Läk de konflikter som pågår inom dig och du kan bli den stilla bris som världen nu behöver.

Energierna för februari

Magdalena Kay • Energierna för februari • Photography: Magdalena Kay


Det har varit ett par tunga dagar då många av oss har fått ta sig igenom något som har känts som en barriär av motstånd. Vad vi har fått uppleva är till stora delar våra egna skuggor; våra rädslor, vår oro och våra inre sår. Kanske har det känts som om mörka moln har hängt över oss likt en ogenomtränglig väv under denna tid och vi har haft svårt att se vad vi har framför oss. Nu passerar dock ovädret förbi, luften känns plötsligt lättare igen och sikten klar. Då molnen har skingrats ser vi åter en klarblå himmel. Det är som om vi har tagit oss igenom en skärseld och nu befinner oss på andra sidan.

Så kan livet fortgå som vanligt igen? Är det nu året börjar på riktigt? Ja, mycket kommer att bli lättare på många sätt, men turbulensen som många av oss känner av kokar samtidigt under ytan och det kommer att fortsätta att vara oroligt i världen under en tid. Vad vi behöver påminna oss om är att vi inte behöver vara en del av kaoset, vi behöver inte agera på alla de dramer som utspelar sig på olika håll runt om i världen. Dra ut kontakten från det ljudliga kollektivet, är något jag får till mig nu. Dra ut kontakten och dra dig tillbaka i tystnaden och lugnet. För det är när vi är förankrade i vårt ljus, i vår inre sanning och befinner oss i flödet som vi kan ta tillvara på våra gåvor och vår sanna livsuppgift. När vi är i samklang med den högsta källan befinner vi oss i ett ständigt flöde av inspiration och kreativitet, krafter som bistår oss att skapa det vi önskar i våra liv.

I februari lär vi oss ännu att navigera i vår nuvarande värld som emellanåt kan kännas som ett stormande hav. Det är inte alltid en lätt uppgift att sitta still i båten, men det är vad som krävs av oss för att inte båten ska kapsejsa. Vi behöver nu människor som kan behålla sitt lugn och fungera som ankare för de som har svårt att sitta still, vi behöver människor som har förmågan att stilla vågorna med sin blotta närvaro, människor som är som en stilla bris och på samma gång lyser upp med sitt kraftfulla ljus. Ta tillvara på de gåvor som livet har tillskänkt dig vad de än kan vara, för det är i glädjen och i din inre uppfinningsrikedom som du finner skapelsen.

Energierna för januari

Magdalena Kay • Energierna för januari • Photography: Magdalena Kay


Vi lämnar ett händelserikt år bakom oss, ett år med extra allt. Under 2021 har vi genomgått djupa transformationer och mycket djupgående utrensningsprocesser har tagit vid som medfört stora förändringar inom oss såväl som i våra personliga liv. 2021 har även bjudit på underbar magi då kraftfulla portaler har öppnat upp sig en efter en under året, den ena kraftfullare än den andra. När så här mycket högfrekvent energi kommer ned från ovan så lämnar det ingen av oss oberörd, energin går rakt igenom oss och för upp allt på ytan som inte längre tjänar oss och förändrar oss på alla plan.

Nu efter julhelgerna så lugnar tempot ned sig lite och vi får tillfälle att landa lite i allt som hänt. Januari är därmed tiden då vi skakar av oss skuggorna från det gångna årets reningsprocesser. Sakta trevar vi oss fram i någon slags nyvaken slummer och upptäcker att världen är kvar, precis som vi lämnat den. Det är som om våra medvetanden befunnit sig i ett märkligt vakuum under en tid och de processer som många gått igenom har onekligen skakat om och fått saker att ruskas upp till ytan. Kanske är beskrivningen på det tillstånd vi just lämnat mer att likna vid en centrifug då framförallt höstens rening har skakat ur oss varenda droppe som hör till det vi inte längre önskar hålla fast vid. Nu är vi rena men ännu en aning omtumlade.

Den stora reningsprocess som pågått på jorden är emellertid ännu inte klar. Många är det som fortfarande tvingas gå igenom skuggorna och bearbeta mörkret som finns såväl runt oss som inom oss, de obearbetade såren och mönstren som hindrar oss på vår väg. Guiderna kallar tiden vi befinner oss i för The great purge. Den stora reningen som i slutändan ska leda oss till upplysning och byggandet av den nya värld som vi alla är här för att skapa på olika sätt.

Även om vi ännu befinner oss i mitten av jordens stora reningsperiod så för 2022 med sig ett löfte om att ge medvind till våra kreativa projekt, i synnerhet de projekt som har ett spirituellt syfte och vi får vind i våra segel att kunna förverkliga våra drömmar. Så ta vara på dagen. Lev i nuet och upplev magin i att ta dig an dina mål steg för steg. Fler mirakler kommer att ske bara du tonar in på rätt frekvens. Jag kan se det i mitt inre som att varje steg lyses upp med ett starkt gyllene ljus och att vi nu steg för steg lär oss att navigera i den nya världen som är fylld av mirakler.

Det finns de av oss som under lång tid gått före och visat vägen. Byggmästarna. De som har lärt sig att bemästra kunskapen att skapa det vi önskar för ett högre syfte och som blivit kallade att sätta grunden för vår nya värld. De går nu framåt i stadig takt och fler av dem vaknar upp. 2022 kommer att bli ett viktigt år för genombrott av olika slag och vi kommer verkligen kunna se stora förändringar ske på ett större plan om vi bara är villiga att lyfta blicken från all misär och destruktivitet som också sker på vår jord. Detta år kommer den nya världen att spricka upp alltmer och det yttre skal som har hållit oss fångna och i ovetenskap ger nu vika desto fler av oss som vaknar upp. Förändringen kan inte hållas tillbaka, den sker nu på alla plan.

Januari börjar med en nymåne som inträffar redan imorgon, söndagen 2 januari. Det är en utmärkt tid att sätta frön för våra intentioner och önskemål för 2022. Se då till att inte hålla tillbaka utan håll dina önskningar högt, för vår allas bästa.

Energierna för december

Magdalena Kay • Energierna för december • Photography: Magdalena Kay


December månad kan bli en magisk tid om vi är villiga att öppna upp oss för de gudomliga energier som just nu strömmar ned över jorden. Med tanke på all turbulens och transformation som samtidigt pågår runt om oss – och kanske även inom oss – så kan det dock vara svårt att finna ro och tid att sätta oss ned för en stund och bara vara i nuet. Den heliga plats där all magi tar vid. För det är mycket som drar i oss nu, som kräver vår uppmärksamhet och energi. Alla de där måsten som har en tendens att sluka all tid. Så därför uppmanar jag er att avsätta en liten tid för er själva varje dag, för att landa inom er och bara vara i nuet.

Det är då vi befinner oss i nuet som vi har möjlighet att tona djupt in i oss själva. Djupt inåt. Inom oss bär vi hela bibliotek fulla av magi; minnen, upplevelser och kunskap. Paradoxalt nog är det då vi fullständigt befinner oss i nuet som vi upplöser tid och rum och kan få tillgång till minnen från svunna platser långt bak i tiden som mänskligheten tycks ha glömt. Nu vaknar emellertid dessa minnen inom oss och dessa svunna platser i vårt förflutna vill åter ha en plats i våra hjärtan. Det är med våra erfarenheter och våra kunskaper som vi bygger vår framtid.

December månad är inte enbart ett avslut på det år vi är i färd att lämna bakom oss, det är också den tid då vi sätter frön för det år som är på väg att ta vid. Det är så att säga en språngbräda mellan det gamla och det nya, eller en plattform där vi inväntar det nya som ska ske. Nu då vi befinner oss mitt i det stora skiftet så är det inte enbart ett år som tar slut. Vi håller på att avsluta en cykel för att påbörja en ny. Så minnen från vårt förflutna vill åter träda fram inom oss så att vi kan använda oss av alla de gåvor vi för med oss från tidigare liv såsom Atlantis, Lemurien, Mu och Antiken. All den kunskap vi bär på ska nu träda fram så att vi i den nya tiden kan leva utifrån vår högsta potential och skapa den värld vi vill leva i. För att göra detta möjligt behöver vi vara i nuet mer så att vi kan ta tillvara på all vår magi.

I december så står även Kristus i centrum. Oavsett huruvida vi ser på kristendomen så har nog Jesus från Gennesaret en särskild plats i våra hjärtan för många av oss. Detta är därför en tid att tona in på den visdom och stora kärlek som Jesus ville förmedla då han levde och som han ännu förmedlar genom oss som bär på minnen från denna tid. Inom oss, i våra hjärtan, finns en renhet lika ren som den Jesus bar och där lågar även en kraft lika mäktig och stor som hans. Det är det ljus som förenar oss alla och där den sanna gudomen bor.

Så låt oss vara mer i nuet, i renheten i våra hjärtan och påminnas om att vi alla är gnistor av ett och samma ljus. Genom tid och rum har vi färdats för att finna oss själva och vår strävan har alltid varit att återgå till vårt ursprung: den högsta källan. Fram tills att den dagen kommer är vi här för att lära oss och även för att undervisa andra om den gudomlighet som vi alla bär på. Det är vad vi förbereder oss för inför det nya året; att dela med oss av våra gåvor och bli mer av de vi är. Att stiga in i våra roller som lärare och lärarinnor och använda vår röst.

December är en tid att påminna oss om att vi alla är gudomliga. En insikt som blir vårt signum i det nya året – och i den nya tiden i synnerhet.

Energierna för November

Magdalena Kay • Energierna för november • Photography: Magdalena Kay


När jag tonar in på november så ser jag en silvrig ton, en mycket ren och hög energi som strömmar ned över jorden som ett silverskimrande regn från ovan. Ljuset går rakt in i våra hjärtan och öppnar upp oss ännu mer. Det innebär att ännu mer utrensningar skall ske. Skiftet som just nu äger rum går om möjligt in i en ännu intensivare fas under årets två sista månader, som för att pressa ut det allra sista av oss som håller fast vid det gamla och inte vill förändras. Vi är under förändringarnas tid och förändringar skall ske. Det går inte att stiga in i det nya och på samma gång hålla sig fast vid det gamla. Alla delar av oss måste skifta för att det stora skiftet skall ske.  

Den silvriga tonen jag ser talar också för en inre mognad som vi just nu genomgår. Alla de gamla sår och blockeringar som kommit upp på ytan kan vi nu se på med nya ögon, utifrån ett högre perspektiv och vi inser att vi nu inte längre är i behov av att agera utifrån det inre barnet. Vi har läkt och vi har mognat, vi är nu redo att gå vidare i en mer integrerad form. Vi har vuxit. Från att ha varit sårade barn med många inre sår att läka så har vi nu hängivet oss Den stora modern som ser på världen utifrån ett högre perspektiv och med en högre visdom. Vi inser att vi inte längre är barn och att vi för länge sedan har lämnat skolgården bakom oss, vi är vuxna nu och det är dags att ta fullt ansvar för våra handlingar och tillämpa allt det vi lärt oss genom åren. Lärjungen har blivit Mästaren och världen väntar att få ta del av all den kunskap som lagrats inom oss, inte bara i detta liv utan i många, många liv. Vi alla behövs nu för de specifika gåvor och talanger som vi fötts med. Så det är dags att krypa fram ur våra skal och våga möta vilka vi i sanningen är.

Den silvriga tonen symboliserar det gudomliga feminina och det är gudinnans skrud vi iklär oss då vi har gjort oss av med alla lager av osanningar som vi tidigare varit klädda i. Gudinnans energi kliver in allt tydligare ju mer vi går in i det nya, för det är det gudomliga feminina som ska råda i den nya tiden.

Ännu en portal öppnar sig nu i början av november. Slöjorna tunnas ut och under veckan kan kommunikationen med våra guider att öka. För de som har utomjordiska följare kan den galaktiska närvaron öka och det kommer att jobbas mycket med oss under nätterna. Det är verkligen en förunderlig tid vi lever i och varje tillfälle då vi känner närvaron av våra gudier eller stjärnvänner är en tid att hedra.

Så är det även Allhelgonahelgen i slutet på veckan, vilket traditionellt sägs tunna ut slöjorna mellan vår värld och andarnas värld. Vi kan då få möjlighet att möta våra nära och kära som gått över till den andra sidan. Kanske får du ett budskap i form av en viskning eller en doft, kanske kommer budskapet mer som en del av en text som påminner dig om någon eller något. Eller så drömmer du om någon som gått vidare.

Månaden kommer att bjuda på både mystik och intensivitet. För somliga kan öppningen av hjärtat upplevas som en ström av värme som sprider sig genom bröstet medföljt av känslor som upprymdhet och eufori medan andra kan uppleva ökad ångest och svårigheter att sova om nätterna. Det gäller då som vanligt att ta hand om sig själv och försöka komma ut i naturen och solen så ofta det går. Tänk också på att du medvetet kan skifta din energi om du känner dig nedstämd eller låg, du behöver inte låta dig sjunka ned i en mörk avgrund utan botten utan kan istället skifta dig ur mörkret och hänge dig ljuset. Ersätt dina mörka tankar med ljusa sådana. Låt ljuset som väcks upp allt mer i ditt hjärta sprida sig i ditt inre och tända upp varenda mörka skrymsle inom dig. Låt ljuset skina som den stjärna du är.  För världen behöver dig.