C R E T E


När svenska sommaren är över och det slagit om till höst, så erbjuder Kreta fortfarande strålande sol och varma bad. I oktober 2024 beger vi oss på en djupt transformerande resa till gudarnas land och bor vid foten av det heliga berg där Zeus föddes och fostrades. Vi kommer lära oss mer om gudarna och gudinnorna bortom myterna och framförallt kommer vi fördjupa oss i berättelsen om den svunna civilisationen Atlantis där historien om den uppstigna mästaren Hilarion tog sin början.

Vi börjar dagarna med att grunda oss med reflexologi och välgörande oljor för att sedan öppna upp vårt medvetande och hjärtchakra med behagfull yoga eller mjuk qigong som alla kan delta i. Måltiderna består av näringsrik vegetarisk mat och vi kommer få lära oss mycket om örter under resan då Lena Thurner kommer att berätta om vilka örter som har helande egenskaper och är välgörande för vår hälsa. 

Retreatet kommer även innehålla workshops om Atlantis och Sanningens tempel, guidad meditation med kanaliserade budskap, healing med kraftfulla aktiveringar och djupgående transformation samt en heldagsutflykt till Samariaravinen då vi kommer välja den enkla vandringen från havet. Om kvällarna kommer det finnas tid för upplyftande samtal under en stjärnglittrande himmel vid poolen – och för de som väljer den sista gruppen – i skenet av den fullt lysande supermånen som kommer att inträffa sista kvällen på det sista retreatet. 

Retreatet startar med nymåne, 2 oktober, för grupp Nymåne och avslutas med en kraftfull supermåne, 17 oktober, för grupp Supermåne, vilket kommer att skapa magiska förutsättningarna för djupgående transformation och samskapande under hela den tid som retreatet pågår, för samtliga grupper.


All photos by: Nikos Fragomanolakis


R E T R E A T

O K T O B E R 2 0 2 4

Ledare: Magdalena Kay & Lena Thurner
Plats: Kreta, i närheten av Rethymnon
Datum: Grupp Nymåne: 2-6 oktober (fullbokad). Grupp Solen: 8-12 oktober. Grupp Supermåne: 14-18 oktober.
Kostnad: 1044 euro

I priset ingår del i dubbelrum, frukost samtliga dagar, lunch och middagar alla dagar utom en, inträdesavgift till Samariaravinen samt avgift till färjan, transfer på gemensamma utflykter.





INFORMATION:


Ta sig dit:
I kostnaden ingår ej flygresa, transfer till boendet eller matkostnader under utflykter. 

Du flyger antingen till Heraklions eller Chanias flygplats, avståndet på 75 km är detsamma från båda. Det är bra om ni ordnar så att ni kan samåka med taxi från flygplatsen. Vi kan hjälpa till att ta fram en passande avgång för flygresan så att alla kan anlända samtidigt.

Boendet:
Vi kommer bo tillsammans i ett fantastiskt stenhus på 170 kvm ute på landsbygden, omgivet av växtlighet och berg vid foten av det heliga Idaberget. Huset har en stor pool som brukar hålla temperaturen 26 grader i oktober, en stor takterrass med enastående utsikt över landskap och hav samt 3 rymliga sovrum med plats för 6 bäddar. Varje deltagare får ta del i ett sovrum med två enkelsängar. Huset har ett smakfullt renoverat badrum med dusch och wc, allrum med öppen spis, fullt utrustat kök och matplats. Gemensamma måltider kommer att serveras i huset. Incheckning vid ankomst 15:00. Utcheckning vid avfärd ca 11:00.

Mat:
Frukost serveras i huset samtliga dagar. Hälsosam vegetarisk- och glutenfri middag och lunch kommer att serveras i huset förutom den dag vi åker till Samariaravinen. Denna dag får deltagarna bekosta sin lunch och middag själv.  

Utflykt till Samariaravinen:
Vi beger oss iväg tidigt på morgonen i gemensam bilfärd till en hamn i södra Kreta, därifrån tar vi färja till byn Agia Roumeli där den södra entrén till Samariaravinen befinner sig. Vi kommer att vandra den enklare turen som inte är så backig, det är dock mycket stenigt med blandat stora och små stenar så bekväma skor/sneakers kommer att behövas, samt keps och vattenflaska. Vi beräknas komma hem sent på kvällen. Både lunch och middag kommer ätas ute och deltagarna betalar själva för sin mat. All transfer och inträdesavgiften ingår i priset. 

Betalning:
I anslutning med bokningen betalar du anmälningsavgiften på 1500 kr. Observera att bokningen går igenom först då anmälningsavgiften är betald. Återstående belopp ska betalas senast 1 juni, 2024.

Se avbokningsregler längre ned på sidan.

Betalning och anmälan sker till Lena Thurner: lena.thurner@prahna.se

Kontonummer (Handelsbanken): 6601-457351098

OBS: Ange i anmälan vilka datum du vill åka.

Avbokningsregler finner du längre ned på sidan.

Övrig information:
Efter att du anmält dig kommer en inbjudan till en Facebookgrupp skapas för retreatet där du kan ställa frågor och bekanta dig med deltagarna som du ska resa med. Du kommer även få mer detaljerad information mailat till dig som kan vara bra att veta inför resan.

Vi reserverar oss för avvikelser i upplägget.




Magdalena är multidimensionell kanal, spirituell healer, reiki master och storyteller. Hon har varit medial och kommunicerat med uppstigna läromästare sedan barn men öppnade upp sig för det multidimensionella fältet på allvar först 1996 då hon genomgick en existensiell kris. Parallellt med det andliga arbetar Magdalena som vårdadministratör, utför ibland fotografijobb, grafisk formgivning samt skriver på en fantasytriologi som utspelar sig på en annan planet.


Lena driver företaget Prahna, är bland annat verksam som coach, örtterapeut och yogalärare samt är snart aktuell med en bok om lymfhälsa. Hon har hållit många uppskattade retreats i 10 år. Därtill har hon erbjudit yogaklasser, somatisk stressterapi, coachning, qigong, örtvandringar och föreläsningar i drygt 12 år.

Mer om Lena kan du läsa på:

prahna.se



Kontakta oss:

magdalena@healspiritlounge.com

lena.thurner@prahna.se


Avbokningsregler:

Boka tryggt: Om vi ​​​​tvingas ställa in resan med anledning av restriktioner återbetalas allt utom administrativ avgift 550:-. Vi håller oss uppdaterade via Utrikesdepartementet (UD) och Folkhälsomyndighetens hemsida. 

Vid avbokning gäller följande:

  • Avbokning 90 dagar före avresa återbetalas allt utom SEK 1000 i administrationsavgift. 
  • Avbokning 40-90 dagar före avresa återbetalas allt utom SEK 2000.
  • Avbokning 0-40 dagar före avresa sker ingen återbetalning. Vi hänvisar till Er reseförsäkring och avbeställningsskydd som du tecknar själv genom din bank eller försäkringsbolag.

Vi har ställt resegaranti enligt Paketreselagen hos Kammarkollegiet vilket ger dig trygghet om resan ställs in eller avbryts i förtid.