Energierna för september

Magdalena Kay • Energierna för september • Photography: Magdalena Kay


Sommaren lider mot sitt slut och dagarna har blivit svalare, nätterna kallare och kylan förebådar onekligen att hösten är på intåg. De flesta av oss har redan återgått till vardagen även om vi försöker hålla kvar vid sommaren så långt det går. Och det vackra vädret lockar oss ännu ut för att njuta av solens strålar så mycket vi bara kan innan höstmörkret på allvar omsluter oss.

Vi har befunnit oss i höga, härliga energier under större delen av sommaren och många har fått en välbehövlig paus från livets allvar. Nu då vi är tillbaka i verkligheten kan det hända att vi ser på våra liv med helt andra ögon än innan vi gick på semestern. Kanske inser vi att vi inte längre är de vi en gång var och att våra behov och önskemål också har förändrats. Från att ha levt i nuet och njutit av de varma, behagliga sommardagarna så går vi nu in på djupet av oss själva igen och återigen ställs vi inför de existensiella frågorna; vem är jag? Är jag nöjd med där jag befinner mig eller vill jag ha något mer av livet?

Vi inser plötsligt att vi har mognat och det liv vi lever kanske inte längre passar in på det sätt det tidigare gjort. En insikt som får oss att vilja göra förändringar, stora som små, och kanske börjar vi också rensa ut saker i vår källare eller i våra garderober för att ge plats åt det nya som passar bättre in i våra liv.

Det är dock inte tid för att gå in i det nya riktigt än. Merkurius går i retrograd 9 september och bidrar inte enbart med att saker blir krångligare och svårare att genomföra utan ser också till att vi tittar på våra liv och omvärderar vad som är viktigt eller ej. I början av månaden kan det vara mer relationer som vi betraktar på djupet medan vi i slutet av månaden funderar mer över våra yrkesval och vårt yrkesliv. Med andra ord får vi nu tillfälle att storstäda i våra liv och förbereda inför de förändringar vi behöver genomföra för att leva våra liv på bästa sätt. Senare i höst kommer vi att befinna oss på en helt ny nivå och leva efter nya förutsättningar.

I det yttre kan det nog bli både stökigt och stormigt med tanke på att vi närmar oss valet och vi både på ett globalt plan och inom våra gränser är splittrade och polariserade. Med alla åsikter och viljor som vill göra sig hörda nu så är det lätt att bli triggad och gå in i ”strid”. Guiderna råder oss att så långt det är möjligt försöka hålla huvudet kallt för att bibehålla lugnet, så att vi med vårt lugn kan fungera som en motvikt i kaoset. Det är när vår omvärld vacklar som det är extra viktigt att vi håller ljuset för planeten och är de pelare av ljus vi är kallade att vara.

Den 23 september är det Höstdagjämning, en viktig energiportal som lämpar sig väl för att gå ut i naturen, stå i kontakt med Moder jord och naturelementarer. Kanske kan du tända en brasa och se hur de saker du inte längre önskar i ditt liv brinner upp i elden. Detta kan du tex göra genom att skriva upp dessa ting på en lapp och sedan slänga dem i elden.

Även om det råder mycket polarisering i världen så är det också många goda krafter som går samman. Många själsfränder har funnit varandra under de senaste åren och dessa konstellationer har inte enbart vuxit sig starkare utan har också börjat bli aktiva i den roll de kommit att spela tillsammans. När vi samlas och förenar våra krafter kan vi skapa de förändringar vi vill se i vår värld. Tillsammans kan vi skapa den motvikt som krävs mot söndringen och kaoset, för att stabilisera vår värld och uppnå sann harmoni.

2 reaktioner till “Energierna för september”

  1. Det här var mitt i prick vad jag upplever, helt otroligt! Likadant i augusti, då det var första gången som jag läste din månsdsblogg, 🙂 Vet inte hur jag hittade den, tror det var via begreppet lejonportslen, som jag hörde från Johanna Hector, som jag hörde intervjuas i en podd.. ja du vet det ena föder det andra, kram Gabriella

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s