Energierna för oktober

Magdalena Kay • Energierna för oktober • Photography: Magdalena Kay


Oktober månad har haft en allvarlig ton då vi tvingats blicka djupt in oss själva. I septembers energirapport skrev jag att månaden handlade mycket om definitionen av oss själva. Att Universum kommer att belysa de områden i våra liv som behöver skifta eller justeras. Det är ett tema som inte enbart har följt oss in i oktober utan denna process har också accelererat. För min del blev jag sjuk vid månadsskiftet och hade hög feber i nästan två veckor och det krävdes nästan två veckor ytterligare för återhämtning. Det sker ibland att jag blir sjuk eller får ryggskott då Universum vill få mig att reflektera över mitt liv och fundera över vart jag är på väg. På så vis tvingas jag se över mitt liv och vilka områden som tar av min energi mer än att jag får energi.

Så av det skälet att jag blev sjuk så har jag inte haft möjlighet att kunna skriva oktobers energirapport förrän nu, då månaden lider mot sitt slut.

Som jag skrivit om tidigare så befinner vi oss i en stormig period då mycket ska upp på ytan, i samma takt som de högfrekventa energierna strömmar ned över jorden så pressas gamla sår och blockeringar upp från sina gömmor. Vi erbjuds därmed att läka dessa sår och släppa taget om blockeringarna, frigöra oss från gamla aspekter av oss själva och skapa utrymme för något nytt. När vi senare inträder 2022 så gör vi det som lättare varelser då vi inte längre bär på på vårt tunga bagage. Det finns således ljus i änden av tunneln, så håll ut de av er som känner att livet känns extra tungt och orättvist just nu. När processen väl är klar och vi har frigjort oss från de gamla sår och blockeringar som stått som hinder i vår väg kommer vi vara så mycket starkare och friare.

Det finns tecken redan nu på att livet kommer att bli lättare. Fyra av sex planeter som befunnit sig i retrograd har gått direkt igen nu under oktober, de flesta i mitten av månaden. Planeterna som varit i retrograd är: Pluto, Saturnus, Jupiter och Merkurius. Så de av er som känt er mer förvirrade än vanligt kommer att få mer klarhet igen och de som upplevt förseningar, otur eller stiltje kommer att få se att saker och ting börjar röra sig framåt. I december och januari kommer även Neptunus och Uranus gå direkt vilket indikerar på att vi inte kommer att granska oss själva och våra liv med lika kritiska ögon som vi gjort under en tid.

Nu då turbulensen på jorden är så märkbar är det extra viktigt att ta små pauser från vardagen för att tanka på med energi. Dra dig undan för dig själv och meditera, ta en stärkande promenad i skogen eller ägna dig åt sådant som ger dig glädje. Att se de små guldkornen som är utspridda lite här och var kan vara av extra betydelse nu för att ge dig den där extra boosten av energi som du är i behov av. Glöm inte heller att lägga märke till Moder jords skönhet som just nu befinner sig i sprakande skrud: i gult, orange och rött. Höstfärgerna är som en extra vitamininjektion nu då vi går mot mörkare tider. Nu är också ett utmärkt tillfälle för att äta varma, näringsrika soppor och fylla på med extra vitaminer. D-vitaminer kan vara särskilt bra för dig som lider av höstdepression men de ger också ett extra försvar mot förkylningar av alla de slag. Försök också att komma ut i höstsolen så snart tillfälle ges, ljuskoderna som solens strålar är laddade med är särskilt viktiga nu när soltimmarna är så få och de kan också hjälpa dig att bli mer uppkopplad med de högre dimensionerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s